Annons
Växjö

Malin Lauber blir vicepresident: ”Jag känner mig hedrad”

Växjö • Publicerad 27 oktober 2023
Malin Lauber.
Malin Lauber.Foto: Alexander Hall

Malin Lauber (S) har fått ett nytt uppdrag vid sidan av jobbet som kommunstyrelsens ordförande i Växjö. Hon är ny vicepresident för östersjösamarbetet Union of the Baltic Cities (UBC) efter att den nya styrelsen valts under veckans konferens i Palanga i Litauen.

”Jag känner mig hedrad över att bli vald till vicepresident och därmed har Växjö kommun en plats i styrelsen”, skriver Malin Lauber på Instagram.

Annons

UBC utvecklar konkreta samarbetsprojekt med andra städer kring Östersjön, vilket på sikt ska främja utvecklingen och integrationen i Östersjöregionen.

Intresseorganisationen har funnits sedan 1991 och består av medlemsstäder från Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Lettland, Litauen, Norge, Polen och Sverige. Förra året röstade städerna för att utesluta de ryska städer som tidigare ingick i östersjösamarbetet. Växjö har varit medlem i UBC sedan 1996.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons