Annons
Växjö

Mamma fick 350 000 kronor i felaktiga barnbidrag

Kronoberg • Publicerad 13 mars 2022

En 31-årig kvinna, som är folkbokförd i en kommun i Kronobergs län, har fått närmare 350 000 kronor i bidrag från Försäkringskassan. Nu tvingas kvinnan betala tillbaka hela beloppet eftersom hon inte har haft rätt till några pengar, rapporterar Smålandsposten.

Mellan åren 2017 och 2021 fick kvinnan barnbidrag, flerbarnstillägg, föräldrapenning samt underhållsstöd av Försäkringskassan. När myndigheten gjorde en ”fördjupad” utredning kring 31-åringen och hennes två barn visade det sig att familjen bott utomlands åtminstone sedan september 2017.

Annons

”För att man ska vara omfattad av svensk socialförsäkring och ha rätt till barnbidrag, flerbarnstillägg, underhållsstöd och föräldrapenning krävs att man är bosatt och har sitt intressecentrum i Sverige”, skriver myndigheten i sitt beslut om återkrav.

Myndigheten fastställer att kvinnan inte har haft rätt till bidrag och man bedömer att hon ska betala samtliga felaktigt utbetalda bidrag.

Genrebild.
Genrebild.Foto: MAXIM THORÉ
Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons