Annons
Växjö

Man åkte till jobbet efter viltolycka – döms att betala 12 000

Växjö • Publicerad 26 december 2022
.
.Foto: LENA EHRING

Strax efter klockan 05 den 3 september i år inträffade en viltolycka på länsväg 897 vid Dädesjö i Växjö kommun. Ett fordon ska ha kört på ett rådjurskid. Föraren, en man i 40-årsåldern, åkte efter olyckan till sitt arbete och anmälde olyckan först strax före lunch.

Nu har han dömts för förseelse mot jaktlagen. Han ska betala 12 000 kronor i dagsböter.

Annons

Mannen har vidgått de faktiska förhållandena men förnekat brott. Han har uppgett att han efter kollisionen gick ut ur bilen och kunde placera rådjurskidet vid sidan av vägen innan han körde vidare till sitt arbete. Han har uppgett att han just då inte hade möjlighet att ringa och anmäla olyckan utan gjorde det strax före lunch.

Mannen döms eftersom man efter en viltolycka snarast ska underrätta Polismyndigheten om olyckan och olycksplatsen. Han dröjde i minst sex timmar innan han kontaktade polisen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons