Annons
Växjö

Man allvarligt skadad i arbetsplatsolycka – fick rep runt halsen

Vederslöv • Publicerad 26 oktober 2023
Genrebild på ambulans.
Genrebild på ambulans.Foto: AVDO BILKANOVIC

Vid 15-tiden på onsdagseftermiddagen kallades ambulans och polis till en arbetsplatsolycka i Vederslöv utanför Växjö med anledning av en arbetsplatsolycka.

Enligt Viktor Jensen, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö, hade en man i 35-årsåldern fått ett rep runt halsen i samband med ett arbete vid en mobilmast.

Annons

– Där var ett team som arbetar med mobilmaster på hög höjd och i samband med det arbetet fick en man ett rep runt halsen. I nuläget är det lite oklart vad som har hänt, säger Viktor Jensen.

Mannen befann sig på marken och fick av oklar anledning repet han jobbade med runt halsen. Enligt Viktor Jensen var repet slakt och hamnade fel, då runt mannens hals, och drogs sedan åt. Mannen skadades och fick föras med ambulans till sjukhuset i Växjö.

Polisen utreder händelsen som arbetsplatsolycka och har ännu inte kunnat prata med mannen. Enligt Region Kronoberg är mannen allvarligt skadad och stannar kvar på sjukhuset för observation.

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons