GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Man anhållen – slog kvinna och gjorde motstånd mot polis

     En man i 25-årsåldern är gripen och anhållen misstänkt för att misshandlat sin före detta partner.
     När en polispatrull grep mannen ska han ha gjort våldsamt motstånd.
     Växjö • Publicerad 29 juli 2021 • Uppdaterad 29 juli 2021
     Foto: Lena Gunnarsson

     Händelsen inträffade på torsdagseftermiddagen. När mannens före detta partner, en kvinnan, bad honom lämna hennes bostad uppstod bråk. Mannen ska ha utövat fysiskt våld mot kvinnan och hotat henne till livet. Det hela ska ha skett inför ögonen på deras gemensamma barn.

     När polis anlände till platsen ska mannen ha försökt fly till fots, men han kunde kort därpå gripas. När polispatrullen grep mannen gjorde han våldsamt motstånd, vilket resulterade i att patrullen tvingades använda pepparspray.

     Mannen greps och anhölls senare misstänkt för misshandel, grovt olaga hot och barnfridsbrott samt våldsamt motstånd. Mannen ska nu höras tillsammans med sin försvarare.

     Fakta

     Barnfridsbrott

     Från och med den 1 juli får barn som blir vittne till våld inom familjen ett starkare skydd genom den nya lagen om barnskyddsbrott. Lagen innebär att det blir straffbart att utsätta barn att bevittna brott i nära relation. De poliser som åker på larm om misstänkt våld i familjen kan behöva prata med barn på ett annat sätt för att höra vad det är som har hänt.

     Albin LindströmSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.