Annons
Växjö

Man anhållen – slog kvinna och gjorde motstånd mot polis

En man i 25-årsåldern är gripen och anhållen misstänkt för att misshandlat sin före detta partner.
När en polispatrull grep mannen ska han ha gjort våldsamt motstånd.
Växjö • Publicerad 29 juli 2021
Foto: Lena Gunnarsson

Händelsen inträffade på torsdagseftermiddagen. När mannens före detta partner, en kvinnan, bad honom lämna hennes bostad uppstod bråk. Mannen ska ha utövat fysiskt våld mot kvinnan och hotat henne till livet. Det hela ska ha skett inför ögonen på deras gemensamma barn.

När polis anlände till platsen ska mannen ha försökt fly till fots, men han kunde kort därpå gripas. När polispatrullen grep mannen gjorde han våldsamt motstånd, vilket resulterade i att patrullen tvingades använda pepparspray.

Annons

Mannen greps och anhölls senare misstänkt för misshandel, grovt olaga hot och barnfridsbrott samt våldsamt motstånd. Mannen ska nu höras tillsammans med sin försvarare.

Fakta

Barnfridsbrott

Från och med den 1 juli får barn som blir vittne till våld inom familjen ett starkare skydd genom den nya lagen om barnskyddsbrott. Lagen innebär att det blir straffbart att utsätta barn att bevittna brott i nära relation. De poliser som åker på larm om misstänkt våld i familjen kan behöva prata med barn på ett annat sätt för att höra vad det är som har hänt.

Här saknas innehåll

Albin LindströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons