Annons
Växjö

Man anklagades för våldtäkt mot arbetskamrat – frias

Växjö • Publicerad 3 oktober 2022
Växjö tingsrätt.
Växjö tingsrätt.Foto: Anna Nordström

Tidigare i år åtalades en 23-årig Växjöbo för våldtäkt mot en arbetskamrat på ett nöjesställe i centrala Växjö i december förra året.

Mannen ska enligt åtalet ha våldtagit kollegan på en av nöjesställets toaletter. Men nu frias mannen av Växjö tingsrätt.

Annons

Tingsrätten beskriver kvinnans berättelse som lång, över lag detaljrik och ger intryck av att vara självupplevd men att vissa inslag framstår som något märkliga. Enligt domstolen är det ”något anmärkningsvärt” att kvinnan inte har kunnat redogöra för någon klar minnesbild över hur hon hamnade på toaletten med mannen, trots att hennes uppgifter om kvällen i övrigt är mycket detaljrika.

Mannen har i sin tur lämnat olika uppgifter om händelsen. I början sa han att han inte visste att någonting hade hänt men senare hävdade han att det som hände skedde frivilligt.

Tingsrätten anser att kvinnans berättelse har brister som gör att det finns frågetecken. Uppgifterna tillsammans med övrig utredning som åklagaren har lagt fram är inte tillräckligt enligt tingsrätten som friar 23-åringen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons