Annons

Man åtalas – flyttade in i obebodd villa i Växjö

Grannarna såg att det det lyste och att tv:n stod på i den obebodda villan.
Nu åtalas en man som flyttade in i huset och gjorde upp eld i vardagsrummet för att värma sig.
Växjö • Publicerad 4 juni 2023
Mannen hade bosatt sig i vardagsrummet och eldat för att försöka hålla sig varm. Foto från polisens förundersökning
Mannen hade bosatt sig i vardagsrummet och eldat för att försöka hålla sig varm. Foto från polisens förundersökning

En man i 70-årsåldern åtalas nu vid tingsrätten misstänkt för egenmäktigt förfarande och skadegörelse.

Det var i vintras som grannar i ett villakvarter i Växjö upptäckte att det hade börjat lysa inne i ett hus och att tv:n stod på. Huset är sedan en tid tillbaka obebott och ägs av ett dödsbo, sedan ägaren avlidit.

Annons

En polispatrull åkte ut till huset och genomförde en husrannsakan. Polisen kände att det luktade brandrök i bostaden och i vardagsrummet upptäckte de att en man låg och vilade i soffan med ett täckte över sig.

Mannen, som saknar fast adress i Växjö, erkände att han hade bott olovligen i villan i några veckor under julen. Han berättade även att han hade eldat i en blomkruka i vardagsrummet för att försöka hålla sig varm i det ouppvärmda huset. Krukan hade dock spruckit och tänt eld på golvet, vilket han snabbt hade lyckats släcka.

Mannen greps och i förhör berättade han vidare att han hade bosatt sig i villan eftersom han inte trivdes på Diakonicentrums härbärge i Växjö, bland annat eftersom det inte fanns någon tv där.

Vid den kommande rättegången yrkar dödsboets ägare att mannen ska betala cirka 5 000 kronor i skadestånd för skadegörelsen i huset.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons