Annons

Man blev våldsam på restaurang – efter anklagelser om nedbajsad toalett

Växjö • Publicerad 2 oktober 2022

Här saknas innehåll

Tidigt i våras blev en 64-årig Växjöbo portad från en restaurang i centrum sedan personalen upptäckt att någon hade ”kletat bajs på väggarna” vid sitt toalettbesök. Enligt personalen måste det ha varit 64-åringen som var skyldig men själv hävdade han att det var falska anklagelser.

Sant är dock att 64-åringen flera gånger återvände till restaurangen och trakasserade personalen. Vid ett tillfälle misstänks han ha sagt till en av de anställda att han ”skulle spränga stället”, eftersom han inte längre fick använda deras toalett.

Annons

Vid ett annat tillfälle rev han ner mängder med föremål i restaurangen och han misstänks även ha kastat i väg kassaapparaten, som träffade en kvinnlig anställd på handen. Då tryckte personalen på överfallslarmet och en polispatrull kunde kort därefter lokalisera 64-åringen, som omhändertogs eftersom han var mycket berusad. På väg till polishuset fortsatte stöket. Enligt polisen gjorde 64-åringen kraftigt motstånd och vid ett tillfälle slog han ett knytnävsslag i ansiktet på polisen i baksätet. Då blev han pepparsprejad, vilket enligt polisen gav ”önskad effekt”.

Nu åtalas mannen – som sedan tidigare är känd av Växjöpolisen – för olaga hot, ringa misshandel, ofredande, grovt brott mot knivlagen, våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.

Han har i förhör nekat till de flesta av misstankarna. När det gällde händelserna på restaurangen erkände han att han var upprörd efter att ha blivit ”falskt anklagad för att ha kletat bajs och att han ville få slut på skitsnacket”.

De två utsatta anställda yrkar totalt 15 000 kronor i skadestånd och polisen som blev slagen kräver 5 000 för kränkning.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons