Annons

Man bråkade på Växjörestaurang – var portad efter bajsincident

Växjö • Publicerad 8 november 2022
.
.Foto: JESPER ZERMAN

I våras blev en 64-årig man portad från en restaurang i Växjö centrum sedan personalen upptäckt att någon hade ”kletat bajs på väggarna” vid sitt toalettbesök. Enligt personalen måste det ha varit 64-åringen som var skyldig men själv hävdade han att det var falska anklagelser.

Trots att 64-åringen var portad återvände han till restaurangen vid två olika tillfällen. Första gången hotade han med att ”spränga stället med dynamit”. Den andra gången rev han ner flera föremål i restaurangen och slängde i väg kassaapparaten.

Annons

När en polispatrull ingrep – efter att personalen tryckt på överfallslarmet – fortsatte stöket i polisbilen där han gjorde kraftigt motstånd och en av poliserna fick ett slag.

Nu döms 64-åringen vid Växjö tingsrätt för olaga hot, två fall av ofredande, våldsamt motstånd och brott mot knivlagen. Men han frias från åtalet om våld mot tjänsteman. Enligt domstolen är det nämligen inte bevisat att han ”hade uppsåt att tillfoga smärta” när han slog polisen i ansiktet.

Straffet för brottsligheten blir villkorlig dom och 2 000 kronor i dagsböter. 64-åringen ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till den anställda som fick ta emot dynamithotet.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons