Annons
Växjö

Man dömdes för guldstölder på äldreboende – nu döms han för brott mot 87-åring

Växjö • Publicerad 7 januari 2023
Polisarm.
Polisarm.Foto: JESPER ZERMAN

För några år sedan dömdes en man efter att ha tagit guldsmycken från ett boende på äldreboendet där han självarbetade. Han dömdes till villkorlig dom för grov stöld efter att polisen knutit honom till stölderna av fem guldsmycken som tillsammans var värda drygt 60 000 kronor.

Nu har mannen dömts för brott igen. Den här gången tillsammans med en anhörig och en tredje person efter att ha lurat en 87-årig kvinna. De ska ha komma i kontakt med den äldre kvinnan och kört henne till en butik för att hjälpa henne och handla. 87-åringen som har svårt att gå fick hjälp runt om i butiken och när hon betalade i självskanningskassan såg männen hennes kod.

Annons

De kom sedan över hennes bankkort och kunde med hjälp av det och koden göra egna inköp och uttag på sammanlagt 25 000 kronor. Mannen döms till skyddstillsyn.

Mannens anhörige dömdes till 14 månaders fängelse eftersom han även dömdes för grova stölder av pengar från en 89-årig kvinna i Kristianstad och en 96-årig kvinna i Karlskrona. Den tredje inblandade döms till ett års fängelse.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons