Annons

Man dömdes för våldtäkt mot sin sambo – frias av hovrätten

Kronoberg • Publicerad 19 november 2023
Foto: Lena Gunnarsson

Tidigare i år dömdes en man till två års fängelse för att ha våldtagit en kvinna. Mannen som har förnekat brott överklagade domen till hovrätten och nu frias han.

Händelsen inträffade i parets dåvarande bostad under sommaren 2022 då mannen sedan en tid tillbaka hade bott tillsammans med en kvinna som har epilepsi. Vid den aktuella händelsen ska mannen avbröt samlaget när kvinnan förvarnade om att ett epilepsianfall var på gång men sedan har uppgifterna om mannen inledde ett nytt samlag under anfallet gått isär. Tingsrätten menade att mannen utnyttjat kvinnans utsatta situation på grund av epilepsianfallet och mannen dömdes att betala 115 000 kronor i skadestånd.

Annons

Däremot friar en enig hovrätt mannen. De konstaterar att kvinnan har gjort ett trovärdigt intryckt och inte på något sätt försökt överdriva vad som hänt men att åklagarens stödbevisning inte är tillräcklig.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons