Annons
Växjö

Man döms för flera brott – avslöjades av blod och fingeravtryck

Växjö • Publicerad 28 oktober 2022
polis
polisFoto: Lena Ehring

En 60-årig man har dömts till skyddstillsyn för två stölder och en skadegörelse.

I våras ska mannen ha gjort inbrott på den dagliga verksamheten Ringsbergsgården i centrala Växjö. Han stal ungefär 1 000 kronor i kontanter som tillhörde personal och deltagare. Mannens blod anträffades på två ställen i den aktuella lokalen, bland annat på en uppbruten dörr.

Annons

I somras ska mannen också ha gjort ett inbrott vid Gökaskratts Camping i Hovmantorp där han stal alkohol och cirka 2 000 kronor i kontanter. Mannens fingeravtryck hittades på brottsplatsen.

I augusti krossade mannen också två glasrutor till en kontorslokal på Smedjegatan i Växjö. Skadegörelsen orsakade skador för 4 750 kronor. Även i det här fallet anträffades mannens blod inne på ett av de kontor vars ruta krossats.

Mannen som varken kunnat erkänna eller förneka brott på grund av bristande minnesbilder till följd av påverkan döms att betala 4 000 kronor i skadestånd till företaget i Hovmantorp, 4 750 kronor till Studieförbundet Vuxenskolan som hyr lokalen på Smedjegatan och 1 000 kronor till Växjö kommun för stölden på Ringsbergsgården.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons