Växjö

Man döms för ofredande mot granne

Växjö • Publicerad 7 februari 2023
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Under flera år har en boende i ett bostadsområde på Araby i Växjö anklagats för upprepade störningar av sina grannar. Mannen ska enligt grannarna bland annat ”slå och banka i väggar, element och fönsterrutor” och Växjöbostäders trygghetsjour har sedan 2020 larmats till adressen vid tio tillfällen.

Nu döms hyresgästen, en man i 45-årsåldern, för ofredande för att ha betett sig hänsynslöst mot en granne.

Han ska ha slagit med något slags järnrör på lägenhetsdörren till en granne och skrikit att denne skulle sluta anmäla honom. Två andra grannar blev vittne till händelsen.

När polisen kom till platsen var mannen kraftigt berusad och höll i ett dammsugarrör.

Tingsrätten dömer honom för ofredande och han ska betala 2 000 kronor i dagsböter som påföljd. Grannen hade yrkat på nästan 12 000 kronor i skadestånd för att i två års tid ha fått sin nattsömn störd men domstolen menar att kränkningen inte är så allvarligt att grannen ska ha rätt till ersättning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.