Annons

Man döms för slagsmål efter trafikolycka

Växjö • Publicerad 5 april 2024
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Hilda Frankki

En 57-årig man har dömts för att ha misshandlat en annan man efter en krock på Norrleden i Växjö. Det var i september förra året som 57-åringen med sin bil ska ha trängt sig framför en annan bilist. En stund senare bromsade mannen in kraftigt, vilket ledde till att bilisten bakom, en man i 30-årsåldern, körde in i fordonet.

Förarnas versioner på vad som hände sedan går isär. Den yngre mannen menar att han 57-åringen direkt utdelade ett knytnävslag som träffade honom i ansiktet medan 57-åringen medgett att han utdelade en örfil men att det var i nödvärn eftersom den andre föraren var mycket aggressiv, skrek och skällde och slog ett första slag mot honom.

Annons

Tingsrätten dömer dock 57-åringen för misshandel efter att två lastbilschaufförer som passerade förbi männen vittnat. Enligt chaufförerna var det den äldre mannen som var den aggressiva parten i bråket och att han slog med en knuten näve.

57-åringen döms till villkorlig dom och 14 000 kronor i dagsböter. Han ska också betala 8000 kronor i skadestånd.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons