Annons
Växjö

Man döms till fängelse för bedrägerier och penningtvätt

Växjö • Publicerad 10 december 2022
.
.Foto: JESPER ZERMAN

En man i 25-årsåldern döms till fyra månaders fängelse för tre fall av bedrägeri, penningtvättsbrott, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Mannen lade tidigare i år ut ett Playstation till försäljning på Blocket. Två köpare ska ha betalat 6 000 kronor vardera men ingen av dem ska ha fått tv-spelskonsolen. Växjöbon lade också ut en mobiltelefon till försäljning utan att ha levererat den till köparen. En kvinna ska ha betalat 3 000 kronor till mannen men inte fått telefonen.

Annons

Mannen som är född 1997 har uppgett att han ville komma åt snabba pengar för att kunna finansiera sitt narkotikamissbruk.

Han döms också för penningtvättsbrott efter att ha mottagit 75 000 kronor från ett bedrägeri mot en kvinna. Han ska sedan ha använt pengarna för att göra uttag och kortköp.

I slutet av juli i år stoppades mannen när han körde lastbil narkotikapåverkad.

Förutom fängelsestraffet döms mannen att betala skadestånd till personerna han lurat på pengar. Det handlar om nästan 90 000 kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons