Annons
Växjö

Man döms till fängelsestraff efter ”särskild hänsynslöshet och rå” misshandel

Växjö • Publicerad 6 mars 2023
Växjö tingsrätt.
Växjö tingsrätt.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Det var den 24 juni 2022 som en man skulle hämta upp en nyckel på en adress i Växjö. Väl där stöter han på en 48-årig man som tidigare var gift med kvinnan han skulle hämta upp nyckeln av. På en film som spelats in av skeendet ser man den 48-årige mannen plötsligt skallar den målsägande.

Den målsägande får sedan motta flera knytnävsslag och sparkar mot både kropp och huvud. Till sist ska han ha förlorat medvetandet. I domen står det att det är tydligt att den målsägande inte är vid medvetande då han inte ens reagerar på den sista sparken i huvudet när han ligger på marken. Den målsägande orsakades smärta, svullnad, hudavskrapningar, blodvite samt tandskador.

Annons

Mannen som slog och sparkade honom hävdar att han agerade i nödvärn. Han säger under rättegången att den målsägande under deras diskussion hotade honom till livet, bland annat genom att nämna maffiakontakter. Han menar att han var tvungen att försvara sig själv direkt.

Här saknas innehåll

Tingsrätten går dock inte på 48-åringens version. I sin motivering menar man att ”inget i deras kroppsspråk som tyder på att (48-åringen) befann sig i en för honom hotfull situation. Tvärtemot framstår (målsägande) klappa (48-åringen) vänskapligt på axeln.

Tingsrätten menar att 48-åringen ”genom sitt agerande visat sådan särskild hänsynslöshet och råhet att misshandeln är att bedöma som grov”.

Han döms till fängelse i 1,5 år samt 30581 kronor i skadestånd.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons