Annons

Man fick inte spela fotboll med sjuåringar – misshandlade elevassistent

Växjö • Publicerad 19 mars 2024
Genrebild.
Genrebild.Foto: Filip Sjöfors

En 20-årig man har dömts för misshandel och dödshot efter att ha blivit våldsamt och hotfull när skolpersonal sa till honom att han inte fick vara med och spela fotboll med eleverna i årskurs ett på en grundskola i centrala Växjö.

När en elevassistent sa till mannen att rökning var förbjudet på skolområdet och sa nej till 20-åringens önskemål om att få vara med och spela fotboll överöste han elevassistenten med sparkar och slag.

Annons

När rektor och andra skolanställda sprang ut på skolgården tog 20-åringen även ett hårt strypgrepp på elevassistenten innan han blev nerbrottad och fasthållen i väntan på polisen.

Mannen ska även ha sagt att han skulle skjuta skolpersonalen ”med tre skott”.

20-åringen har uppgett att han blev sur och aggressiv när han inte fick röka på området och då utdelade ”några sparkar i rumpan” på elevassistenten.

Mannen döms till skyddstillsyn och ska få stöd och hjälp med sitt psykiska mående.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons