Annons

Man förföljde sitt ex i Växjö

Växjö • Publicerad 22 februari 2024
.
.Foto: JESPER ZERMAN

En 30-årig man har dömts för olaga förföljelse efter att han börjat förfölja sin ex-sambo och sovit utanför hennes villa i Växjö.

De ska ha varit sambos i ungefär ett år innan kvinnan valde att göra slut och mannen fick flytta ut. Mannen hade svårt att hantera separationen och ska ha skickat hundratals meddelande via sociala medier. Han ska också ha lämnat presenter utanför hennes bostad, däribland en dammsugare, och kastat in petflaskor med handskrivna lappar med kärleksmeddelanden i hennes trädgård. Kvinnan har också uppgett att mannen i flera månaders tid uppehöll sig från och till i kvarteret och sov i sin parkerade bil.

Annons

Mannen döms till skyddstillsyn och ska genomgå ett behandlingsprogram inriktat mot relationsvåldsproblematik. Mannen ska också betala 30 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons