Annons

Man frias från våldtäkt på sovande kvinna

Mannen stod åtalad misstänkt för att ha våldtagit en sovande kvinna i en bostad i Växjö. Nu frias han i tingsrätten som bedömer att bevisningen i fallet är knapphändig.
Växjö • Publicerad 26 december 2023
Foto: Lars-Goran Rydqvist

En man som stått åtalad misstänkt för våldtäkt har nu friats i Växjö tingsrätt.

Våldtäkten skulle enligt åtalet ha inträffat i en bostad i Växjö i höstas. Både den åtalade mannen och kvinnan har berättat att de två först hade frivilligt sex. Enligt kvinnan somnade hon sedan och vaknade av att mannen tryckte ner henne i sängen och våldtog henne. Mannen har i förhör nekat till brott.

Annons

Tingsrätten har granskat bevisningen i fallet – förhör med de inblandade och personer i deras närhet samt journalanteckningar – och konstaterar att den inte räcker för en fällande dom.

”Utifrån den bevisning som lagts fram är det enligt tingsrättens bedömning inte ställt utom rimligt tvivel att XX har gjort sig skyldig till det som anges i gärningsbeskrivningen”, skriver tingsrätten i den friande domen.

Kvinnan hade genom sitt juridiska ombud yrkat på 200 000 kronor i skadestånd för kränkning men eftersom mannen frias avslår domstolen det yrkandet.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons