Annons
Växjö

Man gripen för tolv år gammalt mord i Växjö

Växjö • Publicerad 4 maj 2023
En man har gripits misstänkt för det tolv år gamla mordet i en bostad på Högstorp i Växjö. Bilden togs dagen efter mordet 2011.
En man har gripits misstänkt för det tolv år gamla mordet i en bostad på Högstorp i Växjö. Bilden togs dagen efter mordet 2011.Foto: Arkivfoto: Per-Erik Sandebäck

Den 7 mars 2011 mördades en 58-årig kvinna i en villa på Högstorp. Kvinnan avled efter att ha utsatts för mycket kraftigt yttre våld.

Ingen person har dömts för mordet men nu, drygt tolv år senare, har en misstänkt man gripits, skriver Smålandsposten.

Annons

Mannen, en nära anhörig till kvinnan, som är 34 år gammal pekades tidigt i utredningen ut som misstänkt och frihetsberövades. Han häktades på sannolika skäl misstänkt för mord men inget åtal väcktes eftersom bevisningen inte ansågs räcka för en fällande dom.

Ett år efter mordet beslutade en annan åklagare att avgöra mannen från förundersökningen.

Vad som har gjort att misstankarna mot mannen nu har stärkts på nytt är inte känt eftersom mordutredningen omgärdas av högsta sekretess. Enligt Smålandsposten kan det vara nya muntliga uppgifter eller att ny teknik lett fram till säkrare resultat vid analyserna av spåren.

34-åringen förekommer under 22 avsnitt i belastningsregistret och har dömts till två fängelsestraff. Vid ett av tillfällena dömdes han för 62 utpressningsförsök, 29 fall av övergrepp i rättssak samt fullbordade utpressningar och bedrägerier.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons