Annons
Växjö

Man hade automatvapen i Växjö – har tidigare dömts för kidnappning

Växjö • Publicerad 23 april 2023
.
.Foto: ADAM WRAFTER

En 29-årig man har häktats misstänkt för grovt vapenbrott efter att polisen hittat ett vapen i ett fordon på Norr i Växjö under natten mellan i fredags och lördags förra veckan.

Polisen larmades till Norr efter att ha fått information om höga smällar och personer som ansågs uppträda mystiskt. I samband med det ska polisen ha hittat vapnet, som enligt polisen är ett automatvapen.

Annons

Med hjälp av utredningsåtgärder kunde polisen hitta en 29-årig man som greps under lördagen förra veckan. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott på Prebendevägen men förnekar brott.

Smålandsposten rapporterar att mannen sedan tidigare är känd av polisens särskilda fokusgrupp. Han är villkorligt frigiven från tvåårigt fängelsestraff för människorov och narkotikabrottslighet. Han ska tillsammans med andra män kidnappat en man i Borås. Offret ska ha misshandlats med slag och struptag på en pizzeria, tvingats in i en bil som kördes till Växjö och under turen fortsatte våldet. Gärningsmännen krävde honom också på en halv miljon kronor. 29-åringen har också dömts för narkotikabrott efter att polisen hittat 70 gram kokain i ett handskfack i en bil.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons