Annons
Växjö

Man hade stulen designstol för 41 000 hemma – döms

Växjö • Publicerad 9 mars 2023
Polisarm.
Polisarm.Foto: KRISTER ANDERSSON

En man i 30-årsåldern hade en stulen stol värd över 41 000 kronor i sin bostad på en mindre ort i Växjö kommun. Nu har han dömts för häleri.

Åklagaren åtalade mannen för stöld i första hand och häleri i andra hand. Stolen, som är Fritz Hansen för 41 155 kronor, ska ha stulits från ett företag den 15 oktober förra året och hittades i mannens bostad tre dagar senare.

Annons

Mannen har tidigare dömts till skyddstillsyn och den nya brottsligheten ska ingå i den påföljden. Han ska betala drygt 14 000 kronor till företaget som stolen tillhörde. Stolen ska ha varit skadad när den hittades i mannens bostad.

Mannen har nekat till brott och hävdat att han köpt stolen av en person för 1 500 kronor. När polisen sedan hittade stolen i mannens bostad satt en prisetikett kvar på den som framgick att det var en Fritz Hansen för 41 550 kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons