Annons
Växjö

Man hotade vakt i fyllecell: Ville bita honom och sa åt honom att återvända till sitt hemland

En man i 60-årsåldern hamnade i fyllecell.
Då hotade han en av vakterna och sa att han skulle bita honom.
Han sa även åt vakten att han skulle återvända till sitt hemland.
Växjö • Publicerad 21 oktober 2022

Här saknas innehåll

Händelsen skedde i juni i år och enligt mannen själv var han väldigt berusad. Det var en vän till honom som hade ringt polisen och han hamnade i fyllecell.

Brottsoffret, en av vakterna på arresten, berättade i tingsrätten att man direkt var väldigt aggressiv och ”hade attityd mot honom”. Inne i cellen hade han börjat skrika mot honom att ”han skulle akta sig och att Inge skulle bita honom om de träffades ute.” Han sa också ”vad gör du här, åk tillbaka till ditt hemland”.

Annons

Enligt vakten var mannen inte otrevlig mot några av de andra vakterna. Enligt honom var det tydligt att det handlade om hans utländska bakgrund.

Mannen har i förhör erkänt handlingarna men sagt att det inte haft något att göra med vaktens etnicitet att göra. Vidare säger han att han inte förstod att han var en vakt, då han var civilklädd. Detta har tingsrätten avfärdat då vakten var en av de personer som förde honom till cellen.

Mannen har nu dömts för hot mot tjänsteman. Han döms till att betala dagsböter på totalt 15 200 kronor.

Polishuset i Växjö.
Polishuset i Växjö.Foto: Johannes Turstam
Johannes TurstamSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons