Annons
Växjö

Man i 80-årsåldern lurad på 50 000 kronor av falsk polis

Växjö • Publicerad 2 november 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: ADAM WRAFTER

En man i 80-årsåldern från Växjö fick ett mail från en bedragare som utgav sig för att vara en högt uppsatt chef inom polisen. I mailet stod det att mannen hade gjort sig skyldig till brottslighet och att han måste föra över 50 000 kronor för att inte uppgifterna om hans brott ska bli offentliga. Mannen gör som bedragaren säger och för över pengarna.

Polisens presstalesperson Jimmy Modin säger att det här är ett i raden av liknande mail som polisen fått in anmälningar om. Detta är dock första gången som någon faktiskt skickat över pengar.

Annons

– Det är viktigt att understryka att polisen aldrig skulle arbeta på det här sättet, så fungerar inte ett rättssamhälle. Om du får ett sånt här mail så är det bara att slänga det eller anmäla till oss. Svara aldrig på det, säger Jimmy Modin.

Det finns inga misstänkta för brottet och polisen vet inte om det är samma gärningsmän som ligger bakom alla mail.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons