Annons
Växjö

Man i Växjö vann 1,8 miljoner: ”Jag är helt paff”

Växjö • Publicerad 9 augusti 2022
En man i Växjö vann 1 864 403 kronor.
En man i Växjö vann 1 864 403 kronor.Foto: Alexander Donka

I helgen vann en pensionerad man i 70-årsåldern, bosatt i Växjö kommun, en miljonvinst på Lotto 1. Mannen lyckades pricka in sju rätt och vann 1 864 403 kronor.

– Herregud! Jag vet inte vad jag ska säga. Jag blir helt stum. Jag vet inte vad jag ska göra för vinstpengarna, jag är helt paff. Vi reste mycket innan pandemin, så det kanske blir en resa, ska mannen ha sagt till Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör efter vinsten.

Annons

Mannen, som önskar vara anonym, ska enligt Svenska Spel länge ha spelat på Lotto men inte vunnit någon storvinst – förrän nu. Den vinnande raden lämnades in på Ica Nära Braås.

– Det är förstås mycket att ta in och mycket känslor kring ett besked som detta. Jag hoppas vinnaren och hans fru firar ordentligt och att resan blir av så småningom, säger Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Den rätta raden i Lotto 1 den 6 augusti: 5, 6, 9, 14, 18, 22 och 29.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons