Annons
Växjö

Man körde bil – döms till fängelse

Växjö • Publicerad 5 mars 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mattias Mattisson

En man, bosatt på en ort i Växjö kommun och i 35-årsåldern, har dömts till en månads fängelse för grov olovlig körning. Han förekommer sedan tidigare under 49 avsnitt i belastningsregistret.

Den 28 januari i år ska mannen ha kört bil på riksväg 25 i riktning mot Växjö. En polis, som var på väg att avsluta sitt arbetspass noterade att bilen körde med dimljuset tänt.

Annons

Bilen stannade på en parkering och polismannen följde efter. Han såg då att det var mannen i 35-årsåldern som satt bakom ratten. Mannen har tidigare dömts för olovlig körning och saknade vid tillfället körkort.

Han ska ha uppgett för polisen att han och kvinnan på passagerarplatsen behöver sitta i värmen eftersom de hade blivit utslängda ur en lägenheten och att det var ett nödläge. Mannen ska enligt polisen sedan att han inte hade kört. Men när polisen påtalade dimljuset ska mannen ha sagt ”ja just det, det kom jag på, så jag stängde av det när jag körde”.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons