Annons
Växjö

Man körde i 150 med 2,5 promille – krockade med två bilar och voltade

Växjö • Publicerad 4 januari 2023
Den misstänkte mannens bil fick skrotas.
Den misstänkte mannens bil fick skrotas.Foto: Carl Carlert

I februari förra året inträffade en allvarlig trafikolycka med tre bilar på Rottnevägen, strax norr om Sandsbro i Växjö. En 47-årig man fick föras till sjukhus med en fraktur i ryggen.

Mannen ska i mycket hög hastighet ha kört in i en framförvarande bil och direkt efteråt krockat med en mötande bil för att sedan volta ner i diket. Mannen ska ha kört i 150 kilometer i timmen och haft 2,5 promille alkohol i blodet.

Annons

Nu har mannen åtalats för grovt rattfylleri. Han har i förhör erkänt att det var ”korkat och idiotiskt” att ta bilen dagen efter en hemmafest. Han har uppgett att han under festen druckit en 75:a vodka och ungefär tolv öl.

Personerna i de andra två bilarna ska ha klarat sig utan skador. Bilarna fick plåtskador och en av dem ägs av Region Kronoberg som genom sitt försäkringsbolag vill ha ungefär 60 000 kronor i skadestånd. 47-åringens bil fick skrotas efter olyckan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons