Annons
Växjö

Bråkande kompisar oense om hur fingertopp kapades

Under natten tog sig en man till sjukhuset med ett allvarligt skadat finger. Medans hans kompis tog sig till polisstationen och är misstänkt för grov misshandel.
– Deras historier skiljer sig åt, säger Isabell Åberg vid Växjöpolisen.
Växjö • Publicerad 6 november 2021 • Uppdaterad 7 november 2021
Den misstänkta kompisen ska självmant ha uppsökt polisen efter att han blev anhållen i sin frånvaro under fredagsnatten.
Den misstänkta kompisen ska självmant ha uppsökt polisen efter att han blev anhållen i sin frånvaro under fredagsnatten.Foto: Herman Rydeberg

Bråket mellan de båda vännerna uppstod under natten till lördag i en bostad i Växjö. Den ena kompisen, en man i 25-årsåldern, tog sig sedan till Centrallasarettet med ett allvarligt skadat finger.

– Toppen på fingret är inte längre kvar, men i nuläget är det oklart hur skadan har uppstått. Deras historier skiljer sig åt rörande detta, säger Isabell Åberg, jourhavande förundersökningsledare hos Växjöpolisen.

Annons

Kompisen anhölls i sin frånvaro, misstänkt för grov misshandel, och sökte självmant upp polisen under lördagsmorgonen. Han släpptes dock på fri fot efter förhör.

Adam SjöborgSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons