Annons
Växjö

Man misshandlade sin mormor med mjölkpaket, slogs på pizzeria och hotade bussresenärer med machete

Växjö • Publicerad 26 november 2022
Växjö Tingsrätt
Växjö TingsrättFoto: Lars-Göran Rydqvist

En 22-årig man som bor på en mindre ort i Växjö kommun har dömts till ett års fängelse för fyra fall av misshandel, olaga hot, grovt olaga hot samt brott mot knivlagen.

I våras ska mannens morföräldrar kommit på besök efter att han ringt och berättat att hans tv gått sönder. Morföräldrarna hade med sig en ny tv och en kasse med matvaror. Han ska dock ha blivit arg över att de väckt honom, jagade ut dem ur lägenheten och slängde i väg ett mjölkpaket som träffade hans mormor i ansiktet. Hon fick smärtor i ögat och hennes glasögon gick sönder i samband med händelsen.

Annons

Han döms också för två fall av misshandel på ett pizzeria. Han ska ha utdelat flera knytnävsslag mot pizzerians ägare och en anställd efter att han blivit tillsagd att inte ställa till bråk inne på restaurangen.

Mannen ska i maj i år också ha hamnat i bråk med en busschaufför om betalningen för resan. När en passagerare försökte lugna ner situationen ska denne fått ta emot två kraftiga slag mot huvudet. 22-åringen tog även fram en machete som han använde för att hota passagerarna på bussen med.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons