Annons
Växjö

Man misshandlade sin sambo i flera år

Växjö • Publicerad 25 december 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: PETTER ARVIDSON

En 30-årig man anklagas för att ha utsatt sin sambo för slag, sparkar och dödshot med kniv under flera års tid. Nu har mannen, som är hemmahörande i Växjö, åtalats för grov kvinnofridskränkning, rapporterar Smålandsposten.

Misshandel uppdagades när en anhörig till den utsatta kvinnan ringde polisen och larmade om hennes sambo. 30-åringen kunde gripas av polisen samma dag.

Annons

Kvinnan har berättat för polis att mannen slagit henne ett 50-tal gånger de senaste åren. Hon kunde även visa upp dokumenterade bilder på skadorna hon fått. Totalt har åklagaren preciserat elva tillfällen där kvinnan blivit misshandlad och dödshotad.

Den misstänkta mannen nekar till brott. Han berättar i förhör att paret bråkat men att det endast förekommit knuffar – från bådas håll.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons