Annons

Man misshandlades med skohorn i metall

Växjö • Publicerad 15 juni 2023
.
.Foto: KRISTER ANDERSSON

Två män, födda 1961 och 1998, misstänks för misshandel. I mitten av november förra året ska duon tillsammans ha slagit en 53-årig man på Försommarvägen i Växjö och åtalas nu.

De ska ha försökt slå mannen med tillhyggen på hans kropp och huvud och den äldre mannen utdelade ett slag med ett skohorn i metall som träffade huvudet och orsakade smärta och sårskada.

Annons

Den andra misstänkta mannen, som är i 25-årsåldern, åtalas också för brott mot knivlagen, grovt brott, efter att ha haft en kniv eller machete i en bil. Han ska också ha hanterat den utanför bilen i samband med bråket. Åklagaren menar att brottet bör bedömas som grovt eftersom kniven eller macheten innehafts i ett sammanhang där den kan befaras "komma till användning vid brottsligt angrepp på någons liv, hälsa eller trygghet till person”.

De två åtalade männen förnekar brott men det finns flera vittnen som kommer att förhöras under rättegången.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons