Annons

Man misstänks för mord – stack kniv i halsen på offer

Växjö • Publicerad 20 oktober 2023
Polisens avspärrningar efter mordet i Lammhult under natten till fredagen den 5 maj.
Polisens avspärrningar efter mordet i Lammhult under natten till fredagen den 5 maj.Foto: Carl Carlert

Under natten till den 5 maj i år mördades en man i 50-årsåldern i en bostad i Lammhult. Han knivhöggs till döds och nu har en 57-årig man åtalats för mord.

Mannen misstänks ha dödat mannen i 50-årsåldern genom att sticka en kniv i halsen på honom vilket orsakat skador på lungan och inre blödning som följd.

Annons

Efter mordet hittade polisen tre knivar som kan ha använts. Två av knivar hittades i lägenheten där mordet skedde, en på en stol och en under en soffa. Dessutom hittades en kniv utomhus i ett område i Lammhult. Den mördade mannens blod fanns på kniven under soffan.

Efter mordet inledde polisen en stor polisinsats för att försöka hitta gärningspersonen och få in fler uppgifter om händelsen. Polisen genomförde dörrknackning i området och dagen efter mordet gick polisen ut med ett signalement på en man och en kvinna som hade anhållits i sin frånvaro. Den 7 maj greps paret på riksväg 30 strax söder om avfarten mot Bjursjö efter att allmänheten kontaktat polisen. Mannen häktades ett par dagar senare medan kvinnan avskrevs från misstanken.

Flera vittnen kommer under mordrättegången att förhöras för att berätta om när och hur mordet skedde.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons