Annons

Man misstänks för upprepat våld mot sin familj – slog dottern med metallpinne

Växjö • Publicerad 1 november 2022
Den misstänkte mannen har suttit häktad sedan slutet av september.
Den misstänkte mannen har suttit häktad sedan slutet av september.Foto: Johannes Turstam

En Växjöbo i 40-årsåldern anhölls i slutet av september misstänkt för att ha varit våldsam mot både sin fru och sin dotter, som är i skolåldern.

Han sitter för närvarande häktad och nu åtalas han vid Växjö tingsrätt för brotten grov fridskränkning, barnfridsbrott samt grov kvinnofridskränkning.

Annons

Fridskränkningen gäller att mannen misstänks för upprepat våld mot sin dotter i den gemensamma bostaden i Växjö under sommaren.

Enligt åklagaren har mannen bland annat slagit dottern med en metallpinne, utdelat sparkar och slag samt böjt hennes fingrar.

Han ska även – enligt stämningsansökan – vid flera tillfällen ha hotat flickan och sagt att han skulle stänga in henne på rummet, slå sönder hennes leksaker och kallat henne för tillmälen som galning och idiot samt uttalat att ”det vore bättre om hon var död”.

Eftersom mannen även misstänks för flera fall av våld och hotelser mot sin fru åtalas han även för grov kvinnofridskränkning.

”Varje gärning var led i en upprepad kränkning av XX och XX integritet” skriver åklagaren i åtalet mot mannen.

Mannen har i förhör nekat till brott och vid den kommande rättegången ska flera vittnen, bland annat skolpersonal, höras om sina iakttagelser.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons