Annons

Man misstänks för våldtäkter mot kvinna i Växjö

Växjö • Publicerad 11 juli 2024
.
.Foto: ADAM WRAFTER

En man född 1987 har åtalats för ett stort brott, däribland två våldtäkter, i Växjö.

Enligt stämningsansökan ska mannen ha haft sex med en kvinna, som han har varit förlovad med, mot hennes vilja i mars 2023 och utövat våld mot henne. Om mannen inte skulle dömas för våldtäkt har åklagaren valt oaktsam våldtäkt som ansvarsyrkande i andra hand. Den åtalade mannen förnekar brott men flera vittnen kommer att förhöras för att berätta vad målsägande har berättat om händelsen.

Annons

I mars i år ska mannen ha våldtagit kvinnan på nytt och i samband med händelsen utövat våld mot henne.

Mannen har även åtalats för ofredande för att i juni förra året ha smetat in sperma i ansiktet på kvinnan, vilket medförde en inflammation i hennes öga. Han misstänks också för misshandel och barnfridsbrott efter att i oktober ha knuffat in kvinnan i en vägg flera gånger och tagit tag i hennes armar. Misshandeln bevittnades av kvinnans son men den åtalade mannen förnekar även de brotten.

I oktober förra året fick mannen kontaktförbud men han ska ha brutit mot det två gånger.

Mannen misstänks också för ringa narkotikabrott och ringa dopningsbrott. I april i år hade mannen 0,84 gram cannabis och fyra tabletter zopiklon som är narkotika. Han hade också över 200 tabletter som klassas som dopningsmedel.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons