Annons
Växjö

Man misstänks ha yxmördat sin mamma i Växjö

Växjö • Publicerad 3 oktober 2023
Genrebild som inte har med den aktuella händelsen att göra.
Genrebild som inte har med den aktuella händelsen att göra.Foto: Ebba Sund

En numera 35-årig man misstänks ha mördat sin mamma på Högstorp i Växjö för tolv år sedan. Under tisdagen hölls en presskonferens där åklagare Emma Berge som lett mordutredningen berättade att han åtalas för mord. Mannen misstänks ha mördat sin mamma med en yxa och hon dödades med minst 25 slag.

Emma Berge berättade under presskonferensen att polisen i en hemlig operation använt sig av infiltratörer för att avslöja 35-åringen. Under den kommande rättegången ska 13 timmar dolt inspelade samtal spelas upp. Under samtalet ska unika och tidigare för allmänheten okända detaljer runt mordet ha kommit upp och det ska röra sig om detaljer som enbart en mördare kan känna till.

Annons

Sedan mordet den 7 mars 2011 har det hänt mycket med det kriminaltekniska och dagens DNA-teknik har gjort att de gamla blodspåren på yxan som användes vid mordet nu kan knytas till 35-åringen. Det finns även DNA från mannen på en handduk med avtorkat blod från brottsoffret som hittades i bostadens tvättstuga.

Den åtalade 35-åringen var redan för tolv år sedan, då 22 år gammal, misstänkt för mordet och satt häktad i elva veckor innan han släpptes i brist på avgörande bevisning.

Läs mer via länkarna nedan:

Polisens tekniker på plats efter mordet på Högstorp 2011.
Polisens tekniker på plats efter mordet på Högstorp 2011.Foto: Carl Carlert

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons