Annons
Växjö

Man mördad i Lammhult – polisen söker efter misstänkt

Polisen inledde på fredagen en mordutredning sedan en man i 50-årsåldern hittats död i Lammhult. Han hade attackerats med ett tillhygge och avlidit av skadorna.
Växjö • Publicerad 5 maj 2023
Polisens avspärrningar efter det misstänkta mordet i Lammhult under natten till fredagen.
Polisens avspärrningar efter det misstänkta mordet i Lammhult under natten till fredagen.Foto: Carl Carlert

Här saknas innehåll

Under natten till fredagen blev en man mördad i Lammhult. Strax innan klockan 01 på fredagen larmades polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård till en adress i centrala Lammhult där en man anträffandes skadad.

Mannen misstänks ha skadats av ett tillhygge och fördes till sjukhus men konstaterades senare avliden. Enligt polisens ledningscentral finns det ingen misstänkt frihetsberövad i nuläget och polisen söker vittnen till händelsen.

Annons

Under fredagen kommer polisen att genomföra dörrknackning i området, en teknisk undersökning och sökning med specialsökhund.

– Vi fick in larmet strax före klockan ett i natt. Mannen hittades skadad och vi misstänker att ett tillhygge har använts. Det ska dock inte vara ett skjutvapen. Han fördes till sjukhuset men konstaterades senare avliden, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral.

Polisen knackar dörr i området och söker med specialsökhund.
Polisen knackar dörr i området och söker med specialsökhund.Foto: Carl Carlert

Enligt Patric Fors påträffades polisen mannen i anslutning till en bostad i Lammhult och hans liv gick inte att rädda.

– Vi arbetar intensivt med ärendet och söker efter en misstänkt gärningsperson. Vi arbetar med dörrknackning i området, genomför en teknisk undersökning och använder en specialsökhund för att leta efter spår, fortsätter Patric Fors.

Polisen vill i nuläget inte kommentera den avlidne mannens ålder, med hänsyn till att hans anhöriga inte är underrättade ännu.

Det inträffade rubriceras som mord.

– Vi har en större resurs på plats och försöker bringa klarhet i vad det är som har hänt. Vi har en uppfattning om vilket tillhygge som har använts men vi går i nuläget inte ut med den informationen eftersom ingen ännu är frihetsberövad, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

På förmiddagen meddelade polisen att den avlidne mannen är i 50-årsåldern och att hans anhöriga nu har underrättats.

Smålandspostens reporter på plats berättar om att polisen har genomfört en stor avspärrning i bostadsområdet där brottet misstänkts ha begåtts. Flera grannar vittnar om att det har varit stökigt i området, både tidigare och under torsdagskvällen.

En granne som inte vill uppge sitt namn berättar att en hund skällde mer än vanligt under den här tiden som polisen misstänker att brottet skett på.

Annons

– Hunden skällde så in i och folk pratade väldigt högt här utanför. Jag vågade inte öppna dörren, säger grannen till Smålandsposten på fredagsförmiddagen.

På morgonen hade grannen fått höra från sin dotter vad som hade hänt.

– Jag tror inte detta är vanligt här. Men när jag vet vilken lägenhet som är avstängd så förvånar det mig inte. Jag känner mig skakig.

Förutom att det genomförs en teknisk brottsplatsundersökning har flera polisbilar synts till runt om i Lammhult under fredagen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons