Annons
Växjö

Man på elsparkcykel påkörd av buss – vårdas för livshotande skador

En man på elsparkcykel blev påkörd på Trummenvägen i Växjö under tisdagskvällen. Enligt Region Kronoberg vårdas han för livshotande skador.
Växjö • Publicerad 6 september 2022 • Uppdaterad 7 september 2022

Klockan 20.40 fick SOS ett larm om en person som har blivit påkörd i Växjö. Enligt Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral är det en person på elsparkcykel som har kolliderat med en buss.

– Räddningstjänsten och ambulansen kallades också till olycksplatsen. Personen på elsparkcykel har förts med ambulans till sjukhuset, säger Rickard Lundqvist.

Annons

Enligt en bulletin från Region Kronoberg är det en man i 30-årsåldern som har skadats i samband med olyckan. Han har mycket allvarliga skador och stannar kvar på sjukhuset för vård.

Polisen har upprättat en anmälan, i nuläget rubricerat som vårdslöshet i trafik.

Enligt polisens presstalesperson Jimmy Modin inträffade olyckan på ett övergångsställe och det är busschauffören som initialt är uppsatt som misstänkt för brottet vårdslöshet i trafik. Polisen ska nu utreda omständigheterna kring den svåra trafikolyckan.

På onsdagsmorgonen meddelade Region Kronoberg att man bedömer mannens skador som livshotande och han har förts till Lunds Universitetssjukhus för specialistvård.

bild 1/3
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons