Annons
Växjö

Man satt häktad för mord i sex månader – får 215 000 i skadestånd

Växjö • Publicerad 11 februari 2024
Efter att 57-åringen suttit i häkte i sex månader men sedan friats får han nu 215 000 kronor i skadestånd.
Efter att 57-åringen suttit i häkte i sex månader men sedan friats får han nu 215 000 kronor i skadestånd.Foto: Carl Carlert

En 57-årig man satt häktad misstänkt för att ha knivmördat en man i Lammhult i maj förra året i ett halvår. Men när tingsrätten meddelade sin dom friades mannen.

Nu står det klart att mannen får 215 000 kronor i skadestånd av Justitiekanslern, JK. I beslutet har JK tagit hänsyn till att mannen har varit misstänkt för synnerligen allvarlig brottslighet.

Mordet i Lammhult skedde den 5 maj 2023 och några dagar senare greps 57-åringen misstänkt för mordet. Han misstänktes ha stuckit en kniv i halsen på offret som fick skador på lungan och inre blödning som följd. Men 57-åringen friades och åklagaren har beslutat sig för att inte överklaga domen till hovrätten.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons