Annons

Man skadades svårt av fallande isblock i Växjö – nu åtalas hotelldirektör

Mannen skadades svårt när han träffades av ett fallande isblock utanför Bishops Arms i Växjö centrum. Nu åtalas hotelldirektören vid Elite Stadshotell för vållande till kroppsskada.
Växjö • Publicerad 12 november 2023
Olyckan inträffade utanför Bishops Arms på Sandgärdsgatan i december 2021. Arkivfoto
Olyckan inträffade utanför Bishops Arms på Sandgärdsgatan i december 2021. Arkivfoto

En man i 30-årsåldern skadades i början av december 2021 svårt när han fick ett fallande isblock i huvudet när han stod utanför krogen Bishops Arms på Sandgärdsgatan i Växjö.

Han fick snabbt hjälp av förbipasserande och fördes med ambulans till akuten där sårskadorna i hans huvud togs om hand.

Annons

Händelsen polisanmäldes som framkallande av fara för annan och vållande till kroppsskada och misstankarna riktades mot fastighetsägaren, Elite stadshotell.

Nu – nära två år efter olyckan – åtalas hotelldirektören vid Elite stadshotell Helen Bäckstedt misstänkt för vållande till kroppsskada. Enligt åklagaren hade hon ansvaret för att snö- och isröjningsarbetet sköttes på fastighetens tak.

”Helen Bäckstedt har av oaktsamhet orsakat målsäganden kroppsskada och smärta. Oaktsamheten har bestått i att hon inte sörjt för att taket röjts från snö och is eller att vägen spärrats av på ett sådant sätt att det inte funnits en risk för skada på personer som befunnit sig på eller i nära anslutning till gångbanan som är belägen i anslutning till fastigheten”, skriver åklagaren i stämningsansökan som nu lämnats till tingsrätten i Växjö.

Smålandsposten har utan framgång sökt Helen Bäckstedt för en kommentar kring brottsmisstanken. Efter händelsen sa hon så här i en intervju med Smålandsposten:

– Det är otroligt ledsamt och beklagligt. Det är den mänskliga faktorn som är den tyngst vägande när personer blir skadade som i det här fallet. Vad jag har förstått har det lossnat is från taket och isbildningen har gått oerhört fort och sedan har det börjat töa.

Den drabbade mannen yrkar vid den kommande rättegången på 20 000 kronor i skadestånd för kränkning, sveda och värk och förlorad arbetsinkomst.

Arkivfoto
Arkivfoto
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons