Annons
Växjö

Man sköts två gånger i benet – fyra åtalas för skottlossningen i Växjö

Växjö • Publicerad 22 september 2022
Skottlossning i Växjö den 11 mars 2022.
Skottlossning i Växjö den 11 mars 2022.Foto: Carl Carlert

Tre män och en kvinna åtalas efter en skottlossning på Mörners väg i Växjö den 11 mars i år.

I samband med händelsen ska fyra skott ha avlossats varav två träffade en man i 25-årsåldern i benet. Skotten träffade det vänstra låret på mannen som fick smärta, två genomgående sårkanaler och blödningar. Den skjutne mannen ska ha tagit sig till sjukhuset efter händelsen.

Annons

Två män, född 1998 och 1999, åtalas för försök till mord. Den ene misstänks ha avlossat skotten och den andre för att ha hållit vakt och bland annat spärra vägen. Han ska också ha hämtat pistolen och ammunition samt kört mannen som avlossade skotten från brottsplatsen.

Som ansvarsyrkande i andra hand har åklagaren valt grov misshandel för mannen som sköt och medhjälp till mord, grov misshandel eller medhjälp till grov misshandel för den andre mannen.

Männen misstänks också för grovt vapenbrott.

En man och en kvinna, båda födda 2000, åtalas för skyddande av brottsling. De ska ha tagit hand om kläderna som männen använde vid skjutningen och sett till att de gömdes eller förstördes.

Kvinnan ska bland annat ha transporterat resväskor till en av männen inför en flykt till Grekland och skickat 400 kronor till den andre mannen när han var utomlands.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons