Annons
Växjö

Man skrek och viftade med köksknivar i bostadskvarter

Växjö • Publicerad 6 december 2021

En 39-årig man har dömts för brott mot knivlagen. En dag i juni gick Växjöbon runt i ett bostadskvarter på Teleborg beväpnad med två köksknivar. Enligt en granne som bevittnade händelsen skrek mannen mycket och viftade med knivarna.

Polisen ryckte ut till platsen. De utrustade sig med sköldar och kunde omhänderta Växjöbon. Ingen kom till skada men enligt flera grannar fanns det många barn i mannens närhet som var ute och lekte.

Annons

Enligt 39-åringen måste han ha drabbats av en psykos vid tillfället. Han berättade inför rätten att han hade vaga minnesbilder av händelsen.

Tingsrätten bedömer att 39-åringen, trots hans invändning om psykosen, hade en grundförståelse för det sammanhang han befann sig i. Han agerade därmed med uppsåt och döms för grovt brott mot knivlagen. Straffet blir skyddstillsyn.

Genrebild.
Genrebild.Foto: Herman Rydeberg

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons