Annons
Växjö

Man stal från badande kvinna – greps av hennes anhörig

Växjö • Publicerad 15 augusti 2021
Polisen fick larmet strax innan klockan 14 på söndagen.
Polisen fick larmet strax innan klockan 14 på söndagen.Foto: Patric Söderström

Under söndagseftermiddagen tog en kvinna ett dopp i Växjösjön. Då stal en förbipasserande man hennes väska och flydde från platsen.

– Hon ska ha badat i Växjösjön när mannen stal hennes väska. Men en anhörig hittade och envarsgrep honom innan polis kallades till platsen. Han är i vårt förvar nu, säger Richard Lundqvist vid polisens ledningscentral.

Mannen i 35-årsåldern kunde gripas efter att målsägaren med hjälp av några bekanta spårat sin telefon som låg i väskan. Han greps vid Willys på Teleborg strax innan klockan 14 på söndagen.

Enligt Mattias Svensson, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen, hade mannen vid klockan 19.30 på söndagen fortfarande inte kunnat höras på grund av att mannen var kraftig berusad när han kom in till polishuset.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons