Annons
Växjö

Man tog strypgrepp på sin förra fru – döms

Växjö • Publicerad 22 december 2022
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

En 38-årig man har dömts för misshandel mot sin tidigare fru i Lammhult. Han döms till villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan som han misshandlade.

Mannen ska i augusti förra året ha tagit strypgrepp på kvinnan. Hon fick rodnad, rivmärke och smärta vid misshandeln.

Annons

Kvinnan har i förhör uppgett att de skulle montera en barnsäng men att mannen ville ha samlag med henne och när hon bad honom att lämna lägenheten blev han arg och tog ett kraftigt tag om hennes hals med båda sina händer och tryckte upp henne mot väggen. Han ska ha tryckt upp henne mot väggen och sedan skallat henne. Enligt tingsrätten får kvinnans uppgifter om strypgrepp stöd av fotografier och journalanteckningar. däremot ger den skriftliga bevisningen inte stöd vad gäller skallningen och inget av vittnena, som har varit i kontakt med kvinnan efter händelsen, har berättat om någon skallning.

Den 38-årige mannen åtalades också för olaga hot och misstänktes för att ha sagt att han skulle döda kvinnan om hon inte hade sex med honom. Men mannen frias från den anklagelsen eftersom bevisningen inte anses vara tillräcklig.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons