Annons

Man utsatt för oprovocerad misshandel – polisen grep två unga män

En medelålders man blev under natten till onsdagen utsatt för ett oprovocerat överfall på Araby. Polisen har gripit två unga gärningsmän.
Växjö • Publicerad 11 oktober 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Patric Söderström

Vid halv femtiden under natten till onsdagen fick polisen larm från boende på Nydalavägen på Arabyområdet att det pågick ett bråk utomhus. När patrullen kom fram till platsen var det ett pågående slagsmål där två män utsatte en tredje man för misshandel.

– Efter en kortare språngmarsch kunde poliserna gripa de två männen. De är nu misstänkta för en rad brott, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Polisen misstänker att det rör sig om ett helt oprovocerat överfall. De två gripna männen ska ha angripit den tredje mannen, som är i medelåldern, när han gick ut från sin bostad.

– De här två männen har försökt förmå den här mannen att utföra en viss slags handling. När han vägrade blev han utsatt för en oprovocerad misshandel, säger Robert Loeffel.

Vid gripandet ska en av männen även ha uttalat hot mot en polis. De två männen – som är i 20-årsåldern och kända av polisen sedan tidigare – misstänks nu för misshandel, olaga hot, övergrepp i rättssak och hot mot tjänsteman.

Enligt polisen var de gripna männen på morgonen så påverkade att de inte ”var i hörbart skick”.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons