Annons

Man våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Efter att ha skjutsat hem en kvinna efter en utekväll ska mannen senare ha återvänt till hennes lägenhet och våldtagit henne. Nu har 25-åringen dömts till fängelse.
Växjö • Publicerad 12 mars 2024
En 25-årig man döms till tre års fängelse och utvisning efter att ha våldtagit en kvinna i Växjö.
En 25-årig man döms till tre års fängelse och utvisning efter att ha våldtagit en kvinna i Växjö.Foto: MAXIM THORE

I början av november förra året var en kvinna och hennes vänner ute på ett uteställe i centrala Växjö där de träffade tre män. Under kvällen blev kvinnan så pass berusad att hon fick skjuts hem av de tre männen.

I hennes lägenhet stannade männen en stund innan de lämnade bostaden och kvinnan gick och lade sig. Senare vaknade kvinnan av att en av männen våldtog henne. Nu har han dömts till tre års fängelse för våldtäkt.

Annons

Kvinnans uppgifter får enligt tingsrättens dom starkt stöd av den tekniska bevisningen, däribland mannens sperma och skador som hon haft på kroppen.

Mannen har nekat till brott. I polisförhör nekade han inledningsvis att något sexuellt hade hänt mellan dem och det var först när han vill veta att polisen hittat hans sperma som han berättade att han kan ha fått utläsning.

25-åringen ska betala 215 000 kronor i skadestånd till kvinnan och utvisas från Sverige.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons