Annons

Man vinner Teslatvist mot bilhandlare

Växjö • Publicerad 11 februari 2024
Genrebild på bil från Tesla.
Genrebild på bil från Tesla.

I våras visade en man intresse för att köpa en begagnad Tesla av en bilhandlare i Kronobergs län. För att bilen skulle vara reserverad krävdes mannen på en handpenning på 10 000 kronor och skriva ett köpeavtal. Säljaren ska ha lovat att mannen kunde häva köpet och få tillbaka handpenningen om han inte var nöjd efter provkörningen.

När mannen någon vecka senare hade provkört bilen och ville häva köpet vägrade bilhandlaren att betala tillbaka handpenningen.

Annons

Nu rekommenderar Allmänna reklamationsnämnden (ARN) att bilhandlaren ska betala tillbaka handpenningen. Bilhandlaren menar att det ångrade bilköpet gjorde att de tappade tio dagars försäljning och att bilen sedan såldes till Finland för 12 000 kronor mindre jämfört med det första avtalet.

Allmänna reklamationsnämnden anser inte att bilhandlaren har kunnat bevisa att företaget haft särskilda kostnader till följd av det ångrade köpet, som enligt konsumentköplagens kan ge rätt till ersättning.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons