Annons

Många företag i Kronoberg inte jämställda

Kronoberg • Publicerad 8 mars 2024
Mats Lundmark är vd på Almi Kronoberg.
Mats Lundmark är vd på Almi Kronoberg.Foto: David Färdigh

Varje år kartlägger Almi hur jämställdheten ser ut i Sveriges styrelserum och tittar på bolag med minst fem miljoner kronor i omsättning och&eller fem anställda och med minst två ledamöter.

I Kronoberg är andelen bolagen som har en kvinna som styrelseordförande tolv procent, på samma nivå som i fjol. Däremot har andelen företag med en kvinnlig vd ökat något.

Annons

– Vi ser här i Kronoberg att ungefär vart sjunde företag är jämställt, det är fortfarande alldeles för lågt. Endast 13 procent av de regionala bolagen som ingår i kartläggningen har en kvinna som vd, vilket är en procentenhets ökning sedan föregående år, men vi har en lång bit kvar innan vi når mer jämställdhet i styrelserummen, säger Mats Lundmark, vd på Almi Kronoberg.

Statistiken i Styrelsekartläggningen 2024 är framtagen av Almi och data har inhämtats från UC i december månad 2023 och baseras på senast tillgängliga nyckeltal från respektive företag.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons