Annons
Växjö

Många kronobergare oroade för inbrott

Växjö • Publicerad 6 juli 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Karl-Magnus Lundvall

Den nya rapporten Svenskarna & Trygghet från Verisure och Kantar Sifo visar att var fjärde boende i Kronobergs län oroar sig för att utsättas för inbrott.

Det är främst kvinnorna i Kronoberg som oroar sig för inbrott, 34 procent, medan 19 procent av männen uttrycker oro. De flesta oroar sig mest när de är bortresta.

Annons

Enligt Svenskarna & Trygghet har sju procent av de boende i Kronobergs län någon gång blivit utsatt för inbrott i hemmet.

– Tänk extra noga på att kontrollera fönster och dörrar när du lämnar hemmet och klura på om det är något du kan göra för att trygga ditt hem. Det kan vara enkla saker som att säga till grannarna att hemmet är tomt eller se till att det inte ligger någon stege utanför huset, säger Fredrik Ringborg, trygghetsexpert på Verisure.

Enligt undersökningen har 45 procent av de boende i Kronoberg uppgett att de någon gång råkat lämna fönster eller altandörr på glänt när de lämnat hemmet och 43 procent har glömt att låsa ytterdörren när de lämnat hemmet.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons