Annons
Växjö

Många söker sig till härbärget i Växjö

Växjö • Publicerad 20 januari 2024
Diakonicentrum i Växjö.
Diakonicentrum i Växjö.Foto: Hilda Frankki

Det har varit kallt i vinter och behovet av att söka sig till vinterhärbärget i Växjö har varit stort. Enligt Smålandsposten har fem av åtta platser på härbärget vid Diakonicentrum konstant varit belagda sedan starten i december.

– Kylan påverkar hela vår verksamhet. Fler personer behöver mat, fler kommer till härbärget, säger Anders Jönsson, tillförordnade chef på Diakonicentrum, till Smålandsposten.

Annons

Det är nyanlända, bostadslösa och personer med pågående eller tidigare missbruksbakgrund som söker sig till härbärget. De får mat, möjlighet till dusch och en varm säng.

Vinterhärbärget är öppet från den 1 december till den 15 mars. I december tecknade Växjö kommun och Svenska kyrkans Diakonicentrum ett treårigt avtal som innebär att Diakonicentrum får 842 000 kronor per vinter som avser personal och mat.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons