Annons
Växjö

Många träd på Kronobergs elledningar efter stormen

Växjö • Publicerad 1 februari 2022
Elavbrott efter stormen Malik. Eons entreprenör Kraftringen röjer ledningsgata och nedriven ledning.
Elavbrott efter stormen Malik. Eons entreprenör Kraftringen röjer ledningsgata och nedriven ledning.Foto: Mikael Persson

Eon arbetar just nu med att reparera elledningar som har rivits ner till följd av stormen Malik. Totalt 75 montörer, åtta huggare och åtta maskiner arbetar med att röja stormfälld skog, byta ut knäckta ledningsstolpar, stormskadade ledningar och transformatorer.

På tisdagen är totalt fyra av Eons kunder utan ström i Kronobergs län. Men även de som har fått tillbaka strömmen kan under röjningsarbetet drabbas av korta avbrott, uppger Eons regionchef, Peter Hjalmar i ett pressmeddelande.

Annons

– Vi har en hel del träd på ledningarna, så vi måste periodvis stänga av strömmen i olika områden för att få bort träden.

De helikopterbesiktningar som Eon har utfört visar att det ligger träd på ledningarna över stora arealer, ibland några få träd, men också upp emot 10 till 12 träd på vissa ledningar. Helikopterbesiktningarna kommer att fortsätta under dagen.

Privatpersoner och skogsägare avråds från att utföra eget röjningsarbete. Ser man ett träd som fallit på en ledning ska man anmäla det till Eon via deras webbsida.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons